Kakukkfüves-boros kacsa

Kakukkfüves-boros kacsa

Hozzávalók

0/7Hozzávalók

Elkészítés

0/2Utasítások
  • A kacsahúst megtisztítjuk, bőrét bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. A húsdarabok mindkét oldalát egy serpenyőben megpirítjuk, majd áttesszük egy tepsibe, illetve sütőtálba. Rámorzsoljuk a kakukkfüvet és ráöntjük a bort, beletesszük a félbevágott vöröshagymát és a fokhagymát.
  • Alufóliával letakarva 160 fokon puhára pároljuk, ha szükséges az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, az alufóliát levéve pirosra sütjük. Burgonyapürével/tört burgonyával, párolt káposztával/savanyúsággal tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre