Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsaszárnyakat az esetleges tokoktól megtisztítjuk, megmossuk, alaposan besózzuk, és kb. 2 órát a sóban állni hagyjuk. Az olajat elkeverjük a mézzel, Erős Pistával, az őrölt borssal és a lereszelt fokhagymával.
- A pihentetés után a húst leöblítjük a sótól, szárazra töröljük, és mindegyiket alaposan bekenjük az olajos fűszerkeverékkel. A szárnyakat tepsibe sorakoztatjuk, alufóliával lefedjük, és 170 fokos sütőben kb. 1,5 órát sütjük. (Ennyi idő alatt a hús a saját levében megpuhul.)
- Az alufóliát levéve róla pár perc alatt pirosra sütjük. Köretként tört burgonyát és párolt vöröskáposztát adunk hozzá.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
2 adag/1 271 kcal, 1 adag/636 kcal