1
kiskanál
balzsamecet krém (vagy balzsam-/fehérborecet)
2
dkg
vaj
1
dl
tejszín
Elkészítés
Először a mártást készítjük el: az aszalt gyümölcsöket megmossuk, leszűrjük, majd a vörösborba áztatjuk. A kristálycukrot karamellizáljuk, ráöntjük a vörösboros aszalt gyümölcsöket, és összeforraljuk. Amikor az alkohol elpárolgott, hozzáadjuk a tejszínt, a gyümölcslekvárt, a balzsamecet-krémet, és kissé besűrítjük.
A kacsamellet átlósan, sakktáblaszerűen bevagdaljuk, sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük. A kacsahúst sütőtálba tesszük, hozzáadjuk a felnegyedelt vöröshagymát és a fokhagymát, ráöntjük a bort, és alufólia alatt kb. 1,5 órát, 160 fokos sütőben puhára sütjük. Pihentetés után a kacsamellet felszeleteljük, a gyümölcsmártással és burgonyapürével tálaljuk.