
Hozzávalók
Elkészítés
- A sárgarépát, vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, az almákat meghámozzuk. Az almát és vöröshagymát negyedeljük, a sárgarépát, szárzellert nagyobb darabokra vágjuk. A kakukkfűvel együtt egy sütőtálba rendezzük őket.
- Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, és először a bőrös felükkel lefelé belefektetjük a kacsacombokat. Amikor a combok már egy kissé megpirultak, megfordítjuk és a másik felüket is 3-4 percig pirítjuk.
- Az így elősütött combokat a zöldségek tetejére fektetjük, sózzuk, borsozzuk őket. Ráöntjük a serpenyőben maradt zsiradékot, valamint a pálinkát, melyet 1 dl vízben elkevertünk. A sütőtálat alufóliával lefedjük, és a húst 160 fokon, 3 óráig pároljuk.
- Ekkor a fóliát levesszük, és a sütő hőmérsékletét 180 fokra emelve, kb. 30 perc alatt a combokat ropogósra pirítjuk. Köretként burgonyapürét vagy burgonyafánkot kínálunk hozzá.
Mennyiség:
1 személyre