Kacsacomb sütve
Hozzávalók
-
4
db
kacsacomb
-
2
gerezd
fokhagyma
-
1
fej
vöröshagyma
-
1
pohár
bor vagy víz
-
1
szál
kakukkfű
(elhagyható)
-
só
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A kacsacombokat megtisztítjuk (az esetleg rajta lévő tokoktól és tollaktól), megmossuk, és papírtörlővel szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk, majd a kacsa bőrét átlósan bekockázzuk (ezáltal a zsír könnyebben ki tud sülni).
-
Bőrével lefelé téve egy felforrósított serpenyőbe tesszük (ha van, egy kis kacsazsírunk egy kanállal tehetünk alá), amikor megpirult megfordítjuk és a másik oldalát is megkapatjuk.
-
A megpirított kacsacombokat áttesszük egy tepsibe, hozzáadjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket és a félbevágott vöröshagymát, - ha van a kakukkfüvet is – ráöntjük a serpenyőben maradt kacsazsírt, valamint a bort vagy a vizet. Alufóliával lefedve, közepesen meleg sütőben puhára pároljuk,- kb. 1 óra - majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
-
Kacsazsírral meglocsolt törtkrumplival és párolt vöröskáposztával tálaljuk.