Joghurtos-barackos piskóta
Hozzávalók
-
2
pohár
natúr joghurt
-
2
pohár
kristálycukor
-
4
pohár
liszt
-
2
db
tojás
-
1
pohár
étolaj
-
1
db
citrom reszelt héja
-
1
tasak
vaníliás cukor
-
1
tasak
sütőpor
-
1
doboz
őszibarack konzerv
-
1
csipet
só
-
porcukor
Elkészítés
-
A piskóta hozzávalóit - a barack kivételével - csomómentesre kikeverjük. A barackokat leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd felszeleteljük.
-
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a piskótatésztát. A barackszeleteket a tésztára rakosgatjuk. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, kb. 45-50 percig - amíg a tetején a barackok aranybarnára pirulnak, és a tűre már nem ragad a tészta - sütjük.
-
A sütőből kivéve porcukorral megszórjuk, majd kihűlés után tetszés szerinti szeletekre vágva tálaljuk.