Joghurtos-barackos piskóta

Hozzávalók

  • 2 pohár natúr joghurt
  • 2 pohár kristálycukor
  • 4 pohár liszt
  • 2 db tojás
  • 1 pohár étolaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 doboz őszibarack konzerv
  • 1 csipet
  • porcukor

Elkészítés

  1. A piskóta hozzávalóit - a barack kivételével - csomómentesre kikeverjük. A barackokat leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd felszeleteljük.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a piskótatésztát. A barackszeleteket a tésztára rakosgatjuk. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, kb. 45-50 percig - amíg a tetején a barackok aranybarnára pirulnak, és a tűre már nem ragad a tészta - sütjük.
  3. A sütőből kivéve porcukorral megszórjuk, majd kihűlés után tetszés szerinti szeletekre vágva tálaljuk.
Recept megjegyzései

összesen: 4480 kcal