Elkészítés
- A sertéstarját ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeletek mindkét oldalát a felhevített olajon kicsit megpirítjuk. Felöntjük egy kevés vízzel, és puhára pároljuk. (Ha szükséges az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk.)
- A gombát szeletekre vágjuk, a megpuhult húsra szórjuk, és megpároljuk. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízzel elkeverjük, majd a gombás húshoz adjuk. Hozzákeverjük a tejfelt, és a mártást besűrítjük.
- A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A vajból, lisztből, tejből elkészítjük a besamelmártást, ízesítjük sóval, szerecsendióval, borssal, valamint kurkumával. (Még kissé folyós állapotúra sűrítjük be.)
- Egy sütőtálat olajjal kikenünk, beleszedjük a spagetti felét, ráhalmozzuk a gombás-szószos húst, majd betakarjuk a maradék tésztával. Rásimítjuk a besamelmártást, tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
Mennyiség:
1 személyre