Hozzávalók
- a húsgombóchoz:
Elkészítés
- A vöröshagymát félbevágjuk és a kacsazsíron (olajon) lapjára fektetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikára / kockára vágott sárga- és fehérrépát, zellergumót, és összepirítjuk. Ezután felöntjük a csirkealaplével (vízzel + a leveskockával), és fűszerezzük.
- Ha felforrt beletesszük a TV paprikát, a petrezselyem- és zellerzöldet. A lángot takarékra vesszük.
- Amíg fő a leves, a darált húst összekeverjük a tojással, a fűszerekkel, a zsiradékon megpárolt, apróra vágott vöröshagymával, és kevés zsemlemorzsával. Jól összegyúrjuk, majd vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, melyeket a levesbe pottyantunk. Takarékon készre főzzük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
+ levesbetétként cérnametéltet is főzhetünk ki hozzá.