Húsgombóc leves

Húsgombóc leves

Hozzávalók

0/17Hozzávalók
  • a húsgombóchoz:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A vöröshagymát félbevágjuk és a kacsazsíron (olajon) lapjára fektetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikára / kockára vágott sárga- és fehérrépát, zellergumót, és összepirítjuk. Ezután felöntjük a csirkealaplével (vízzel + a leveskockával), és fűszerezzük.
  • Ha felforrt beletesszük a TV paprikát, a petrezselyem- és zellerzöldet. A lángot takarékra vesszük.
  • Amíg fő a leves, a darált húst összekeverjük a tojással, a fűszerekkel, a zsiradékon megpárolt, apróra vágott vöröshagymával, és kevés zsemlemorzsával. Jól összegyúrjuk, majd vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, melyeket a levesbe pottyantunk. Takarékon készre főzzük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

+ levesbetétként cérnametéltet is főzhetünk ki hozzá.