Hozzávalók
Elkészítés
- A hozzávalókat a dagasztógép táljába tesszük, és szép simára dagasztjuk. (Természetesen, ha nincs gépünk, a dagasztást kézzel is végezhetjük.) A tésztát kb. 35-40 percig kelesztjük.
- A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, gombócokká görgetjük, majd egy negyedórát letakarva ismét kelesztjük. Ezt követően ovális formára kinyújtjuk, nagyjából 10x25 cm legyen a kinyújtott tésztalap. Ezt a rövidebb oldalánál fogva feltekerjük, és a végén még kicsit megsodorjuk, hogy kb. 20 cm hosszú legyen a kifli.
- A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és letakarva még félórát kelesztjük. 200 fokra előmelegített sütőben tesszük, vízzel lepermetezzük, és 20-25 perc alatt a kifliket készre sütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
csakapuffin.hu recept alapján