Hortobágyi palacsinta
Hozzávalók
a palacsintához:
-
20
dkg
liszt
-
2
db
tojás
-
5
dl
tej
(felerészben lehet szódavíz is)
a töltelékhez:
-
40
dkg
csirke- vagy sertéspörkölt
-
3
dl
tejföl
-
1
evőkanál
liszt vagy étkezési keményítő
Elkészítés
-
A palacsintatésztát csomómentesre keverjük, legalább 1 órát állni hagyjuk, majd megsütjük.
-
A pörköltet leszűrjük, a húst ledaráljuk, vagy aprítógéppel összemixeljük, és kevés szafttal, valamint annyi tejföllel, hogy krémszerű masszává váljon, elkeverjük.
-
A palacsintákat ezzel a masszával megtöltjük, a két oldalát behajtva hengerré csavarjuk, és kivajazott tűzálló tálba tesszük.
-
A pörkölt szaftot - kevés vízben csomómentesre elkevert - liszttel/keményítővel besűrítjük, hozzákeverjük a tejfölt. (Egy keveset a díszítéshez tegyünk félre.) A mártással a palacsintákat leöntjük, sütőbe rakjuk és átforrósítjuk. Melegen tálaljuk.