
Hozzávalók
-
a palacsintához:
- a töltelékhez:
Elkészítés
- A palacsintatésztát csomómentesre keverjük, legalább 1 órát állni hagyjuk, majd megsütjük.
- A pörköltet leszűrjük, a húst ledaráljuk, vagy aprítógéppel összemixeljük, és kevés szafttal, valamint annyi tejföllel, hogy krémszerű masszává váljon, elkeverjük.
- A palacsintákat ezzel a masszával megtöltjük, a két oldalát behajtva hengerré csavarjuk, és kivajazott tűzálló tálba tesszük.
- A pörkölt szaftot - kevés vízben csomómentesre elkevert - liszttel/keményítővel besűrítjük, hozzákeverjük a tejfölt. (Egy keveset a díszítéshez tegyünk félre.) A mártással a palacsintákat leöntjük, sütőbe rakjuk és átforrósítjuk. Melegen tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre