Hozzávalók
-
a pörkölthöz:
- a gombóc tésztához:
Elkészítés
- Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, megszórjuk a pirospaprikával, rátesszük a kockákra vágott sertéshúst, felöntjük vízzel, megsózzuk és puhára pároljuk.
- Amikor a hús megpuhult, leszűrjük, a szaftját félretesszük, a húst pedig ledaráljuk. A ledarált húst ízesítjük, borssal, - ha szükséges - sóval, és annyi tejfölt keverünk hozzá, hogy ne érezzük száraznak.
- A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, zsírt és tojást, összegyúrjuk. A tésztát kisodorjuk, 12 négyzetre osztjuk, mindegyik négyzetre egy kanálka húst halmozunk, és gombóccá kerekítjük.
- A gombócokat forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A lisztet a félretett szafttal csomómentesre keverjük, a tűzhelyre téve besűrítjük, majd belekeverjük a maradék tejfölt. Tálaláskor a gombócokat a tejfölös mártással meglocsoljuk, reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre