Hortobágyi gombóc

Hortobágyi gombóc

Hozzávalók

0/14Hozzávalók
    a pörkölthöz:
  • a gombóc tésztához:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, megszórjuk a pirospaprikával, rátesszük a kockákra vágott sertéshúst, felöntjük vízzel, megsózzuk és puhára pároljuk.
  • Amikor a hús megpuhult, leszűrjük, a szaftját félretesszük, a húst pedig ledaráljuk. A ledarált húst ízesítjük, borssal, - ha szükséges - sóval, és annyi tejfölt keverünk hozzá, hogy ne érezzük száraznak.
  • A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, zsírt és tojást, összegyúrjuk. A tésztát kisodorjuk, 12 négyzetre osztjuk, mindegyik négyzetre egy kanálka húst halmozunk, és gombóccá kerekítjük.
  • A gombócokat forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A lisztet a félretett szafttal csomómentesre keverjük, a tűzhelyre téve besűrítjük, majd belekeverjük a maradék tejfölt. Tálaláskor a gombócokat a tejfölös mártással meglocsoljuk, reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre