Hollandi mártás (elronthatatlan)

Hozzávalók

0/6Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A tojások sárgáját a fehérjétől elválasztjuk. A tojássárgákat egy magasfalú, keskeny szájú, üveg- vagy műanyag edénybe tesszük. Hozzáadunk egy kiskanálnyi citromlevet, majd ugyanannyi vizet.
  • Egy kis lábosban felolvasztjuk a vajat, de ne hagyjuk bugyborékolni és barnulni. Ha a vaj felolvadt keverjük bele két csipetnyi sót.
  • A botmixerrel kezdjük mixelni a tojásokat, közben vékony sugárban csorgassuk hozzá az olvadt vajat. Ízesítsük borssal (fehér, fekete vagy cayenne), és amikor a mártás besűrűsödött és krémessé vált, kanalazzuk mártásos tálkába vagy csészébe.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Dragomán György:
https://www.facebook.com/dragomangy/posts/keverjetek-hollandi-m%C3%A1rt%C3%A1stkeress%C3%A9tek-el%C5%91-a-botmixert-%C3%A9s-hozz%C3%A1-egy-olyan-magas-f/1217081623120943/