Hercegnő burgonya

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás sárgája
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. A leszűrt és alaposan lecsepegtetett burgonyát áttörjük, és belekeverjük a vajat. Amikor langyosra hűlt hozzáadjuk a tojássárgákat, sóval, szerecsendióval fűszerezzük, és egyneműre kikeverjük.
  2. A pürét csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és szilikonlappal vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe kisebb halmokat nyomunk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük
Recept megjegyzései

4 adag/1 860 kcal, 1 adag/465 kcal