Házi tészta készítése tésztagéppel

Hozzávalók

0/2Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A tojásokat kissé felverjük, majd késes aprítóba öntjük. Hozzáadjuk a lisztet, és egyneművé keverjük. Ezután deszkán vagy szilikonlapon kézzel símára gyúrjuk, és folpack fóliába csomagolva félórát pihentetjük. Ekkor újból átgyúrjuk, és ismét pihentetjük.
  • A tésztagombócot szeletekre vágjuk (kb. 6 szelet), és a tésztagéppel mindegyiket fokozatosan kinyújtjuk. A cérnametéltet vékonyra, a körettésztákat kissé vastagabbra nyújtjuk.
  • A kinyújtott tésztacsíkokat abroszra fektetjük, és szikkadni hagyjuk. Akkor jó, ha összehajtva a tésztalapok nem ragadnak egymáshoz. Ekkor kézzel, vagy különféle szeletelő gépekkel, adapterekkel a tetszőleges formára vágjuk. Ha száraztésztát szeretnénk az összevágott tésztát zörgősre szárítjuk. (2-3) nap, hőmérséklettől függően.)
  • Kissé időigényesebb, de különleges tésztákat készíthetünk az un. formalyukasztók segítségével - papírboltokban, kreatív boltokban, de supermarketekben, kínai üzletben, több formában és méretben is kapható -, és a leeső darabok sem vesznek kárba, jól felhasználhatóak a mártásos ételekhez.
  • Színes tésztákat is készíthetünk természetes színezőkkel, mint pl. céklapor, spenótpor, kurkuma, petrezselyem stb. , melyeket az alaptésztába gyúrunk. Ebben az esetben a liszt mennyisége kissé változhat.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

A hozzávalók mennyisége arányosan növelhető.