Hawaii pizza

Hawaii pizza

Hozzávalók

0/18Hozzávalók
    a tésztához:
  • a szószhoz:
  • a feltéthez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk, és a robotgép dagasztópálcájának segítségével a liszttel összedolgozzuk. Az összedolgozás után az olajat is hozzádagasztjuk. Kissé lágy, ragacsos tésztát kapunk. Letakarva, huzatos helytől távol, duplájára kelesztjük. (A tésztát dagaszthatjuk és keleszthetjük kenyérsütőgéppel is.).
  • Amíg a tészta kel, elkészítjük a szószt. A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és elkeverjük a paradicsompürével. Kevés vizet adunk hozzá, hogy sűrű mártás állagú legyen, fűszerezzük oregánóval, sóval és őrölt borssal, esetleg egy pici cukorral.
  • A megkelt tésztát három cipóba osztjuk, és olajos sütőlapon, olajos kézzel széthúzzuk, a széleit vastagabbra hagyva. A pizza lapokat megkenjük a szósszal, melyre ráhalmozzuk a felcsíkozott sonkát, a darabolt ananászt, a szeletelt mozzarellát.
  • Kicsit megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük oregánóval (vagy olasz fűszerkeverékkel), és végül a tetejére szórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített 180º-os (légkeveréses 165º-os) sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. (Ebből a mennyiségből 3 db kb. 30 cm átmérőjű pizza készíthető.)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

12 adag/4 616 kcal, 1 adag/384 kcal