Hasselback burgonya

Hozzávalók

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 2,5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A fokhagymát lereszeljük és elkeverjük az olajjal, olvasztott vajjal, sóval és borssal. A burgonyákat meghámozzuk, két fakanálnyél segítségével 2-3 mm-enként beírdaljuk úgy, hogy nem vágjuk teljesen át. (Ezt a két fakanálnyél hivatott megakadályozni.)
  2. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk. A beirdalt krumplikat - a bevagdosott részükkel felfelé - a tepsibe rakosgatjuk, és megkenjük mindegyiket a fűszeres, vajas olajjal.
  3. Forró sütőben (200 fok) kb. egy órán át sütjük, közben néhányszor meglocsoljuk a tepsiben lévő olajjal.