
Hozzávalók
Elkészítés
- A fokhagymaport, olajat, apróra vágott petrezselyemzöldet, sót elkeverjük. A burgonyákat meghámozzuk, két fakanálnyél közé szorítva 2-3 mm-enként beírdaljuk. (Azaz nem vágjuk teljesen át, amit a két fakanálnyél hivatott megakadályozni.)
- A beírdalt burgonyákat az olajos-fokhagymás páccal lekenegetjük, és az air fryerbe helyezzük. (A kosárban használhatunk air fryer-es sütőpapír tálcát.) 200 fokon kb. 15 percig sütjük, majd egy kés élével a burgonyaszeletkéket kissé szétválasztjuk, és újból megkenegetjük az olajos páccal. 150 fokon újabb 15-25 percig sütjük, amíg a teteje szép pirosra sül.
- Ha a burgonyák megsültek tetejüket petrezselyemmel, csiliszálakkal megszórjuk, de ez természetesen elhagyható.
Mennyiség:
1 személyre