Hozzávalók
- a zsemlébe:
Elkészítés
- A darált húst, tojást, lereszelt vöröshagymát, zsemlemorzsát, szódabikarbonát és a fűszereket jól összegyúrjuk. Négy egyenlő súlyú gombócra osztjuk, melyet egyenként folpack fólia közé teszünk, és ellapogatunk. Felhasználásig - fóliástól - a hűtőbe tesszük.
- Sütés előtt a fóliából kibontjuk, tetejét megkenjük olajjal, és közepes hőfokon teflon- vagy kerámia serpenyőben - az olajos felével lefelé - sütni kezdjük. 4 perc után a tetejét szintén megkenjük olajjal, és megfordítjuk.
- Ismét 4 percig sütjük, majd újabb fordítás, és mindkét oldalán még 3-3 percet sütjük. Az utolsó 1 percre mindegyik pogácsa tetejére tegyünk 1-1 szelet lapkasajtot.
- A félbevágott hamburgerzsemléket (ld. hamburger zsemle 2.) kissé megpirítjuk, megpakoljuk a zöldségekkel, valamint a szószokkal, és belehelyezzük a sajtos húspogácsát.
Mennyiség:
1 személyre