Hamburger

Hamburger

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
  • a zsemlébe:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A darált húst, tojást, lereszelt vöröshagymát, zsemlemorzsát, szódabikarbonát és a fűszereket jól összegyúrjuk. Négy egyenlő súlyú gombócra osztjuk, melyet egyenként folpack fólia közé teszünk, és ellapogatunk. Felhasználásig - fóliástól - a hűtőbe tesszük.
  • Sütés előtt a fóliából kibontjuk, tetejét megkenjük olajjal, és közepes hőfokon teflon- vagy kerámia serpenyőben - az olajos felével lefelé - sütni kezdjük. 4 perc után a tetejét szintén megkenjük olajjal, és megfordítjuk.
  • Ismét 4 percig sütjük, majd újabb fordítás, és mindkét oldalán még 3-3 percet sütjük. Az utolsó 1 percre mindegyik pogácsa tetejére tegyünk 1-1 szelet lapkasajtot.
  • A félbevágott hamburgerzsemléket (ld. hamburger zsemle 2.) kissé megpirítjuk, megpakoljuk a zöldségekkel, valamint a szószokkal, és belehelyezzük a sajtos húspogácsát.
Mennyiség: 1 személyre