Hamburger zsemle

Hamburger zsemle

Hozzávalók

0/10Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • Az élesztőt az egy kiskanál cukorral, kevés langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókat összekeverjük, és a kenyérsütőgéppel kétszer dagasztjuk, közben egyszer kel a tészta.
  • A második dagasztás után kivesszük a gépből, és 10 db egyforma cipóra osztjuk, kicsit átgyúrjuk, majd zsemlére formázva, tepsire téve, langyos helyen újból kelesztjük.
  • Ha megkelt, a tetejét vizezett tojássárgájával megkenjük, és szezámmaggal meghintjük. Légkeveréses sütőben 175C⁰-on kb. 15-20 percig sütjük. (Természetesen a zsemléket kenyérsütőgép nélkül, kézzel vagy robotgéppel dagasztva is lehet készíteni.)
Mennyiség: 1 személyre