Hamburger zsemle 2

Hozzávalók

  • 2 dl langyos tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál
  • 40 g olaj
  • 1 db tojás
  • 100 g joghurt
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • a kenéshez és szóráshoz:

  • 1 db tojás
  • szezámmag

Elkészítés

  1. A zsemle hozzávalóit géppel vagy kézzel bedagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. Miután megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágjuk.
  2. Egyenként megformázzuk a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket. Ismét duplájára kelesztjük, lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos sütőben, kb. 18 percig sütjük.
Recept megjegyzései

http://www.limarapeksege.hu/