Hajtogatott sajtos pogácsa

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
  • a tetejére:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A hozzávalókat - a vaj kivételével - összegyúrjuk, majd hűtőben 1-2 órát pihentetjük. Háromszor kinyújtjuk, és a 25 dekagramm hideg vajat (3 részre elosztva) ráreszeljük és hajtogatjuk. Minden hajtogatás után a hűtőben fél órát pihentetjük.
  • Ezután ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét késsel bevagdossuk, és egész tojással lekenjük, reszelt sajttal meghintjük. Kisméretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
  • Ne legyen vastagabb a kinyújtott tészta egy ujjnyinál, mert sütés közben eldől! Légkeveréssel, 180 C° fokon sütjük, a kívánt szín eléréséig.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

A vajat érdemes a fagyasztóba tenni, könnyebb bánni vele.
Tóthé Csiki Annamária receptje