Hozzávalók
- a páchoz:
- a sütéshez:
- a mártáshoz:
Elkészítés
- A húst 4 szeletre vágjuk, kissé kiveregetjük, mindegyik szeletet bekenjük mustár és őrölt bors keverékével, majd egyenként olajba mártjuk, és fóliába csomagolva legalább egy napot pácoljuk.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük, melyeket gyűrűkre bontunk. A hagymát egy fedővel ellátott műanyag dobozba tesszük, bőven megszórjuk liszttel, és jól összerázzuk, hogy a hagymagyűrűket a liszt mindenhol bevonja. A felesleges lisztet – szita vagy szűrő segítségével - lerázzuk, majd a hagymát - kisebb adagokban - forró olajban aranysárgára kisütjük, és papírtörlőre szedjük.
- A hússzeleteket a pácból kivéve papírtörlővel letörölgetjük, megsózzuk, aki fűszeresebben szereti, újra megborsozhatja, lisztbe forgatjuk. A sült hagyma olajából néhány evőkanálnyit a serpenyőben felhevítünk, és a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük benne. (Oldalanként kb. 4-5 perc alatt.)
- A visszamaradt olajhoz hozzáöntjük a bort, jól kiforraljuk, leszűrjük, és hozzákeverjük a vajat. A hússzeleteket tálra rakjuk, meglocsoljuk a pecsenyelével, rátesszük a hagymakarikákat, és köretként pirított vagy hasábburgonyával tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/3 608 kcal, 1 adag/ 902 kcal