Hagymás flekken

Hozzávalók

  • 8 szelet sertés tarja
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 fej vöröshagyma (nagy fejek)
  • őrölt bors
  • mustár
  • kevés liszt
  • a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés

  1. A tarját jól kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a lereszelt fokhagymával. A hússzeleteket vékonyan bekenjük mustárral, és lefedve a hűtőbe tesszük. (Elkészíthetjük előző nap este is.)
  2. A megtisztított vöröshagymát vékony karikákra szeleteljük, és az olajban kisütjük. Jól lecsepegtetjük, és papírtörlőre szedjük. A hússzeleteket lisztben megforgatjuk, a felesleget leütögetjük, és a hagymából visszamaradt olajon, szép pirosra sütjük.
  3. Szintén papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassa. A hússzeleteket tányérra tesszük, tetejére halmozzuk a sült hagymát. Bármilyen körettel (burgonya, rizs, saláta, stb.) tálaljuk.