Hagymás flekken
Hozzávalók
-
8
szelet
sertés tarja
-
4
gerezd
fokhagyma
-
3
fej
vöröshagyma
(nagy fejek)
-
só
-
őrölt bors
-
mustár
-
kevés liszt
a sütéshez:
-
olaj
Elkészítés
-
A tarját jól kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a lereszelt fokhagymával. A hússzeleteket vékonyan bekenjük mustárral, és lefedve a hűtőbe tesszük. (Elkészíthetjük előző nap este is.)
-
A megtisztított vöröshagymát vékony karikákra szeleteljük, és az olajban kisütjük. Jól lecsepegtetjük, és papírtörlőre szedjük. A hússzeleteket lisztben megforgatjuk, a felesleget leütögetjük, és a hagymából visszamaradt olajon, szép pirosra sütjük.
-
Szintén papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassa. A hússzeleteket tányérra tesszük, tetejére halmozzuk a sült hagymát. Bármilyen körettel (burgonya, rizs, saláta, stb.) tálaljuk.