Gyümölcstorta 2
Hozzávalók
-
3
evőkanál
liszt
-
3
evőkanál
cukor
-
3
db
tojás
-
1
teáskanál
sütőpor
-
csipet
só
a krémhez:
-
1
tasak
vaníliás pudingpor
-
10
dkg
vaj
-
4
evőkanál
kristálycukor
-
3
dl
tej
-
kevés vaj a forma kikenéséhez
a tetejére:
-
tetszés szerint gyümölcsök
-
1
tasak
tortazselé
Elkészítés
-
A lisztet a sütőporral és sóval elkeverjük. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük. a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan belevegyítjük a felvert fehérjét. A gyümölcstortaformát vajjal kikenjük, belesimítjuk a piskóta masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.
-
A krémet a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük, annyi változtatással, hogy fél liter tej helyett csak 3 dl-t használunk. A vajat habosra kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt vanília pudingot. A piskóta tetejére rásimítjuk a vanília krémet, és a gyümölccsel / gyümölcsökkel kirakjuk a tetejét. A tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük a zselét, melyet a gyümölcsökre kanalazunk.
-
A tortát minimum 1 órára a hűtőbe tesszük.