Gyümölcstorta 2

Hozzávalók

  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet
  • a krémhez:

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 3 dl tej
  • kevés vaj a forma kikenéséhez
  • a tetejére:

  • tetszés szerint gyümölcsök
  • 1 tasak tortazselé

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral és sóval elkeverjük. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük. a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan belevegyítjük a felvert fehérjét. A gyümölcstortaformát vajjal kikenjük, belesimítjuk a piskóta masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.
  2. A krémet a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük, annyi változtatással, hogy fél liter tej helyett csak 3 dl-t használunk. A vajat habosra kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt vanília pudingot. A piskóta tetejére rásimítjuk a vanília krémet, és a gyümölccsel / gyümölcsökkel kirakjuk a tetejét. A tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük a zselét, melyet a gyümölcsökre kanalazunk.
  3. A tortát minimum 1 órára a hűtőbe tesszük.