Hozzávalók
Elkészítés
- A zsemle hozzávalóit géppel vagy kézzel bedagasztjuk. Könnyű, a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát készítsünk.
- Letakarva 30 percig kelesztjük, majd lisztezett deszkán kilenc egyenlő részre daraboljuk. (Kb. 10 dkg-os darabok lesznek.) A zsemléket egyenként megformázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
- Letakarva ismét 30 percet kelesztjük. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. (A kellő gőzösödés eléréséhez a sütő aljára egy kisebb jénaiba tegyünk vizet, illetve 2x3-szor permetezzünk vizet a sütőtér aljára.)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
http://www.limarapeksege.hu/2013/11/gyors-zsemle-joghurttal-as-amaranttal.html