Gundel palacsinta

Gundel palacsinta

Hozzávalók

0/22Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez:
  • az öntethez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A palacsintatésztát a szokásos módon elkészítjük, megsütjük, a betöltésig lefedve melegen tartjuk.
  • A diótöltelékhez a cukrot a tejjel felforraljuk, hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett mazsolát, a reszelt citromhéjat, a darált diót, a vaníliás cukrot. Ha besűrűsödött levesszük a tűzről, melegen tartjuk, a rumot (aromát) csak betöltés előtt keverjük hozzá.
  • A csokoládémártáshoz a tej kétharmadát felforraljuk az összetördelt csokoládéval. A tojások sárgáját a kristálycukorral, a vaníliás cukorral (aromával), a szitált kakaóporral, a liszttel, és végül a maradék tejjel csomómentesre keverjük. A felforralt csokis tejet apránként hozzáadjuk a kakaós-tojássárgás keverékhez, majd vízfürdőre helyezve forráspontig kevergetve besűrítjük. A rumot (aromát) szintén csak tálalás előtt keverjük hozzá. (Ha a mártás nagyon besűrűsödne, kevés tejjel hígíthatjuk.)
  • A palacsintákra rákenjük a diótölteléket, először félbe, majd negyedbe hajtjuk. (Így a palacsinták formája háromszöghöz hasonlít.) A palacsintákat a csokoládémártással bevonjuk, és porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

12 db/3 426 kcal, 1 db/285 kcal