Gulyásleves

Gulyásleves

Hozzávalók

0/13Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A hagymát apróra vágva a zsíron (olajon) megdinszteljük, ha már aranyszínű rátesszük a kockára vágott marhahúst, a felaprózott fokhagymát, a piros-paprikát, köményt és sót. Kevés vizet aláöntve a húst majdnem puhára pároljuk. Az elfőtt vizet, folyamatosan pótoljuk.
  • A sárga- és fehérrépát karikára szeljük, és hozzátesszük a majdnem puha húshoz. Felöntjük kb. 2 l vízzel, beletesszük a zöldpaprikát, paradicsomot és a zellerzöldet. Ha kell, még utána sózzuk, de lehet pörkölt- vagy húsleveskockát is beletenni.
  • Amennyiben még tartalmasabb levest – azaz „egytálételt” szeretnénk – tehetünk a levesbe egy tojásból készült csipetkét, vagy galuskát.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

6 adag/1 749 kcal, 1 adag/291 kcal (levesbetét nélkül)