Hozzávalók
Elkészítés
- Az érett avokádókat félbevágjuk, magját kivesszük, húsát kiskanállal kivájjuk, és villával vagy aprítógéppel pépesítjük.
- A lilahagymát nagyon finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a paradicsomokat kimagozzuk, és apró kockákra vágjuk, végül az egészet belekeverjük az avokádókrémbe. (A lila- és fokhagymát az avokádóval együtt is pürésíthetjük.)
- A krémet citrom-/limelével, borssal, chilivel/tabascoval, apróra vágott korianderrel (vagy petrezselyemmel), az olívaolajjal és sóval fűszerezzük. Tortillachipset kínálva hozzá mártogatósként, vagy egyéb, általában mexikói ételekhez (pl. fajitas) fogyasztjuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Összesen 1 514 kcal