Gombás tokány

Gombás tokány

Hozzávalók

0/11Hozzávalók

Elkészítés

0/2Utasítások
  • A zsír felét felhevítjük, és az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst, kissé lepirítjuk. Megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a bort, kicsit összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a majoránnával, és felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges, az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk.)
  • A zsír másik felén a felszeletelt gombát megpirítjuk, majd megszórjuk a petrezselyemmel. A húshoz keverjük, összeforraljuk, és a végén belekeverjük a tejfölt. Köretként rizst / főtt tésztát / tarhonyát kínálhatunk hozzá.
Mennyiség: 1 személyre