Gombás melegszendvics krém

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A gombát óvatosan megmossuk, leszárítjuk, és kis szeletekre vágjuk.
  • 2,5 dkg vajon megpirítjuk, majd az 1 dl tejszínnel aprítógépben kissé pépesítjük.
  • A másik 2,5 dkg vajat felhevítjük, 2,5 dkg lisztet megfuttatunk rajta, a tűzről levéve hozzáöntjük a tejet.
  • Simára keverjük, majd hozzáadjuk a gombakrémet.
  • Ízlés szerint fűszerezzük (só, őrölt bors, petrezselyem kakukkfű), majd az egészet összeforraljuk.
  • A gombakrémet a vékonyan megvajazott zsemle- vagy kenyérszeletekre kenjük (vastagon), és 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre pirítjuk.
Mennyiség: 1 személyre