Gombakrémleves

Gombakrémleves

Hozzávalók

0/9Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A hagymát apróra vágjuk, és a felhevített olajon megdinszteljük. A gombát - egy kivételével - szeletekre vágjuk, rászórjuk a párolt hagymára, picit sózzuk, megborsozzuk és puhára pároljuk.
  • A húsleveskockákból 1,5 l vízzel levest főzünk - meg finomabb, ha húslevest használunk hozzá. A párolt gombához egy merőkanál levest adunk, és az egészet botmixerrel krémesre keverjük. Hozzámerjük a többi levest, végül a tejszín és a keményítő keverékével besűrítjük, és készre főzzük.
  • A félretett gombát - egészben – vékony szeletekre vágjuk, pici olajon megpirítjuk. Tálaláskor a levest megszórjuk apróra vágott snidlinggel vagy petrezselyemmel, és ráhelyezzük a pirított gombaszeletkéket.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

5 adag/905 kcal, 1 adag/181 kcal