Gödöllői töltött csirkecomb

Hozzávalók

0/12Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A vöröshagymát apróra vágjuk, egy kanál zsíron megfonnyasztjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a szeletekre vágott gombát, melyet őrölt borssal ízesítünk, majd ezt is félretesszük. Végül ugyanebben a lábosban megsütjük a kockákra vágott csirkemájat. (Ha a zsír kevés lenne, pótolhatjuk.)
  • A zsemléket vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk. A zsemléhez adjuk a hagymát, gombát, csirkemájat, tojást. Ízesítjük sóval, borssal, majorannával és az apróra vágott petrezselyemmel.
  • A tölteléket a combok bőre alá töltjük, és a húst kívülről sózzuk és borsozzuk. Ha maradt még töltelékünk, vagy többet készítettünk, azt külön edényben sütjük meg a hússal együtt.
  • Egy tepsit kikenünk 1 evőkanál zsírral, hozzáadjuk a bort (vagy vizet), és alufóliával letakarva 170 fokon sütjük. Ha a hús megpuhult, a fóliát levesszük, és a csirkecombokat pirosra sütjük.
  • Burgonya- vagy rizskörettel - ha van a töltelékkel -, valamint savanyúsággal tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre