Gluténmentes zsemle

Hozzávalók

0/5Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • Az élesztőt langyos vízben feloldjuk, hozzáadjuk a liszthez, Jól elkeverjük, majd beletesszük a sót és apránként az olajat, és addig gyúrjuk, míg egynemű tésztát kapunk.
  • Olajos kézzel gombócokat formázunk belőle (kb. 8 db) - mivel én hosszúkás zsemléket készítettem, hengereket formáltam belőle - és tepsire vagy bagett formára sorakoztatjuk.
  • Meleg helyen kb. 1-1,5 órát kelesztjük. Ha hosszúkás zsemlét készítünk, tetejét zsilettel bevágjuk, majd a zsemléket olajjal vékonyan lekenjük, és 200 fokon kb. 25-30 percig sütjük. (A sütő aljába egy edénybe tegyünk vizet, hogy gőz képződjön.)
Mennyiség: 1 személyre