
Hozzávalók
- a kenéshez és szóráshoz:
Elkészítés
- A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, sót, ecetet, és összegyúrjuk a tésztát. Nem kell megijedni az összeállított tészta elég ragadós! Néhány órára a tállal együtt a hűtőbe tesszük. (Legjobb előző nap este összeállítani, és másnap reggel megsütni.)
- A tésztát lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Egymás után kb. 1-2 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztalapok tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal, vagy tetszés szerint köménymaggal, pirospaprikával. Derelyevágóval vagy késsel kisebb rudakra vágjuk.
- 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Mennyiség:
1 személyre