Gesztenyés kosárka

Gesztenyés kosárka

Hozzávalók

0/17Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:
  • a mázhoz:
  • a díszítéshez:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A tésztához valókat gyorsan - hogy a margarin minél kevésbé olvadjon meg - összegyúrjuk, és két órára a hűtőbe tesszük.
  • Vékonyra (3 mm) kinyújtjuk, és fánkszaggatóval (kb. 7 cm átm.) kiszaggatjuk. A tészta köröket beletesszük a kivajazott (kb. 5 cm átm.) kosárkaformákba, és 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük (10-12 perc). (Minimum 10 db sütőformánk legyen, mert ez a tésztamennyiség 40 db kosárkához elegendő. A legideálisabb azonban, ha 20 db sütőformát használunk, mert így csak két adagot kell sütnünk.) Ha a tészta megsült, kiszedjük a formákból - könnyen kijön -, folytatjuk a következő adaggal.
  • Ha a sütéssel végeztünk, hagyjuk kihűlni a tésztát, közben pedig elkészítjük a gesztenyekrémet, azaz a krém hozzávalóit habosra kikeverjük. A kihűlt kosárkákat a gesztenyekrémmel megtöltjük, tetejüket elsimítjuk, és hideg helyre tesszük.
  • A csokoládémázhoz a tortabevonót összetördeljük, vízgőz fölött egy edényben megolvasztjuk, beletesszük a vajat és a porcukrot. Mikor a máz egyneművé olvadt - az edényt továbbra is a vízben tartva - a kosárkák tetejét óvatosan belemártogatjuk a csokimázba. (Dolgozhatunk azzal a módszerrel is, hogy egy szilikonecset segítségével kenjük a mázt a kosárkákra.)
  • Ha a színes dekorcukorral szeretnénk díszíteni, most szórjuk rá a tetejére. A süteményt ismét hideg helyre tesszük, amíg a máz meg nem szilárdul.
  • Ha a fehércsokival szeretnénk díszíteni, a fehércsokit szintén vízgőz fölött olvasszuk fel. Töltsük a megolvadt csoki egy kisebb nylonzacskóba. A zacskó egyik sarkát ollóval picit csípjük le - nehogy olyan nagyra sikerüljön, mint a fényképen nekem - és vékony szálakat rajzoljunk vele a megszilárdult kakaós csokimázra. (A süti frissen egy kicsit kemény, de néhány nap alatt megpuhul, már ha kitart addig.)
Mennyiség: 1 személyre