Gazpacho

Gazpacho

Hozzávalók

0/15Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A paradicsomok tetején kereszt alakú vágást ejtünk, pár másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük, majd hidegvízzel leöblítjük. E műveletek után a paradicsom héját könnyen le tudjuk húzni. Negyedekbe vágjuk a magját és a csumáját kivesszük.
  • A paprikákat apró kockára vágjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk. Az uborka magját kiszedjük, aki nem szereti a héját, meg is hámozhatja, majd kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát is összeaprítjuk.
  • A paradicsomot, a kenyeret meg egy kevés vizet - amiben a kenyeret áztattuk - összeturmixoljuk, - ha nagyon sűrűnek találjuk, vízzel hígíthatjuk - majd apránként hozzáadjuk az uborkát, a paprikát, valamint a vörös- és fokhagymát is. Az adagot vegyük ketté, mert valószínű, hogy a turmixgép kelyhében egyszerre nem fér be.
  • Ízesítjük tengeri sóval, frissen őrölt borssal, Erős Pistával, oregánóval, az összevágott zellerzölddel és bazsalikommal, valamint az olívaolajjal és balzsamecettel.
  • Pikáns, kissé savanykás ízűnek kell lennie. Hűtőbe tesszük, jéghidegen fogyasztjuk. Levesbetétként a tetejére egy kevés apróra vágott vöröshagymát, valamint uborkát és paprikát szórunk.
Mennyiség: 1 személyre