Füzitői haltepertő

Hozzávalók

  • 1 db ponty hasaalja (a ponty teljesen szálkátlan része)
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • 2 mokkáskanál őrölt bors
  • 2 mokkáskanál ételízesítő
  • olaj

Elkészítés

  1. A lisztet a pirospaprikával, őrölt borssal, ételízesítővel elkeverjük.
  2. A halhúst ujjnyi csíkokra vágjuk és besózzuk.
  3. A sütéshez az olajat felforrósítjuk.
  4. A halcsíkokat a paprikás lisztbe forgatjuk és a forró olajban, arany barnára sütjük.
  5. Majonézzel vagy sózott lilahagymával, paradicsommal és paprikával, valamint természetesen friss kenyérrel tálaljuk.
Recept megjegyzései

A hal teljesen szálkátlan, gyerekek is nyugodtan ehetik.