Füstölt sajtos burgonyakrokett

Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 db tojás
  • őrölt bors
  • olaj

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, és még melegen burgonyanyomón áttörjük. Belekeverünk 1 evőkanál lisztet, a reszelt parmezánt és a tojások sárgáját. Sózzuk, borsozzuk, simára keverjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A masszából - vizes kézzel - kis kroketteket formázunk, és mindegyik közepébe egy kis kocka füstölt sajtot nyomunk. A kroketteket lisztbe, majd a tojások kissé felvert fehérjéjébe, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.
  3. Bő olajban aranysárgára sütjük, forrón tálaljuk.