Füstölt sajtos burgonyakrokett
Hozzávalók
-
60
dkg
burgonya
-
3
evőkanál
liszt
-
2
evőkanál
zsemlemorzsa
-
2
evőkanál
reszelt parmezán sajt
-
10
dkg
füstölt sajt
-
2
db
tojás
-
só
-
őrölt bors
-
olaj
Elkészítés
-
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, és még melegen burgonyanyomón áttörjük. Belekeverünk 1 evőkanál lisztet, a reszelt parmezánt és a tojások sárgáját. Sózzuk, borsozzuk, simára keverjük, és hagyjuk kihűlni.
-
A masszából - vizes kézzel - kis kroketteket formázunk, és mindegyik közepébe egy kis kocka füstölt sajtot nyomunk. A kroketteket lisztbe, majd a tojások kissé felvert fehérjéjébe, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.
-
Bő olajban aranysárgára sütjük, forrón tálaljuk.