Hozzávalók
Elkészítés
- A finomra vágott hagymát olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és a vékony metéltre vágott kelkáposztát. Sóval, borssal, majoránnával és a finomra vágott petrezselyemzöld felével fűszerezzük.
- Kevés vizet, még jobb, ha hús-, vagy csontlevest öntünk rá (kb. 1,5 l), és fedő alatt félpuhára pároljuk, majd felöntjük vízzel/hús-, ill. csontlével.
- Az olajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk, kevés hideg vízzel elkeverjük és besűrítjük vele a levest.
- A virslit vékony karikára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, és a forrásban lévő leveshez adjuk, és ha még szükséges fűszerezzük a levest. Végül belekeverjük a tejfölt (amit apránként felhígítunk a forró levessel, - ezt nevezzük hőkiegyenlítésnek -, és úgy keverjük a bele, mert különben a tejföl kipelyhesedik. Végül a levest megszórjuk a maradék petrezselyemmel.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Ha a levest vízzel készítjük, tehetünk bele 1-2 húsleveskockát is.