Francia hagymaleves

Hozzávalók

  • 70 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 l húsalaplé (esetleg kockából)
  • 2 dl fehérbor
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10-12 szelet bagett
  • 1-2 db babérlevél
  • 2 ág kakukkfű
  • liszt
  • barnacukor
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés

  1. A felolvasztott vajban a vékonyra szeletelt vöröshagymát egyenletesen barnára pároljuk. Kevés barnacukorral megszórjuk.
  2. Hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, kevés lisztet adunk hozzá. Néhány perc keverés után felöntjük az alaplével és a borral. Ekkor fűszerezzük a babérlevéllel, kakukkfűvel és a szerecsendióval. Sózzuk, 25-30 percig főzzük.
  3. Tálaláskor a reszelt sajtot a bagettre tesszük, ráolvasztjuk és erre merjük a levest.