Francia hagymaleves
Hozzávalók
-
70
dkg
vöröshagyma
-
5
dkg
vaj
-
3
gerezd
fokhagyma
-
1,5
l
húsalaplé
(esetleg kockából)
-
2
dl
fehérbor
-
10
dkg
reszelt sajt
-
10-12
szelet
bagett
-
1-2
db
babérlevél
-
2
ág
kakukkfű
-
liszt
-
barnacukor
-
só
-
őrölt bors
-
reszelt szerecsendió
Elkészítés
-
A felolvasztott vajban a vékonyra szeletelt vöröshagymát egyenletesen barnára pároljuk. Kevés barnacukorral megszórjuk.
-
Hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, kevés lisztet adunk hozzá. Néhány perc keverés után felöntjük az alaplével és a borral. Ekkor fűszerezzük a babérlevéllel, kakukkfűvel és a szerecsendióval. Sózzuk, 25-30 percig főzzük.
-
Tálaláskor a reszelt sajtot a bagettre tesszük, ráolvasztjuk és erre merjük a levest.