
Hozzávalók
Elkészítés
- A hagymát karikára gyaluljuk, és 2 evőkanál felforrósított olajban, kissé megsózva, fedő alatt üvegesre fonnyasztjuk. Felöntjük a borral és 1 liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, hozzáadjuk az elmorzsolt kakukkfűlevélkéket, és 18-20 perc alatt puhára főzzük.
- Közben a diót durvára, a bagettet (zsemlét) 8-12 nem túl vékony karikára, a sajtszeleteket 8-12 csíkra vágjuk. Megkenjük 2 evőkanál olajjal a sütőbe való, nagy tepsibe terített sütőpapírt, belerakosgatjuk a bagett- vagy zsemlekarikákat, és a grillprogrammal aranybarnára pirítjuk (2-3 perc).
- Ezután megfordítjuk őket, betakarjuk a méretükre vágott sajtcsíkokkal, megszórjuk a dióval, és csak addig pirítjuk, amíg a sajt a tetejükre olvad, a dió pedig illatozni kezd.
- A levest ízlés szerint utána sózzuk, néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal fűszerezzük, és forrón tálaljuk. Mindegyik tetejére 1-2 bagett-/zsemlekarikát helyezünk, a többit tányérra rendezzük, és kakukkfűvel vagy egyéb zöldfűszerrel díszíthetjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Nők Lapja recept (2023. 40.sz.)
4 adag, 1 adag: 260 kcal