Fonott virslis (Lábtörlő)
6 szelet/4558 kcal, 1 szelet/751 kcal
Hozzávalók
-
70
dkg
finomliszt
-
12
db
virsli
-
3,5
dl
langyos tej
-
2,5
dkg
élesztő
-
2
kiskanál
cukor
-
3
kiskanál
só
-
5
dkg
olvasztott vaj
-
2
db
tojás
-
1
kiskanál
olaj
Elkészítés
-
Az élesztőt a cukorral elkevert, kevés langyos tejjel felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, 1 tojással olvasztott vajjal/margarinnal és a maradék tejjel összedagasztjuk, és lefedve kétszeresére kelesztjük.
-
Egy kb. 30x40 cm-es tepsit az olajjal kikenünk, a tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk, és belefektetjük a kiolajozott tepsibe. Pizza- vagy derelyevágóval 3-4 centinként, hosszanti irányban bevágjuk a tésztát, de a végeinél kb. 2 cm-re a széleket meghagyjuk.
-
Ezután a hosszában félbevágott virsliket a beszövögetjük a tésztacsíkok közé. A másik tojást felverjük, és lekenjük vele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon pirosra sütjük. Kínálhatunk mellé salátát, mustárt, ketchupot.
Recept megjegyzései
6 szelet/4 558 kcal, 1 szelet/751 kcal