Fonott virslis (Lábtörlő)

6 szelet/4558 kcal, 1 szelet/751 kcal

Hozzávalók

  • 70 dkg finomliszt
  • 12 db virsli
  • 3,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 kiskanál cukor
  • 3 kiskanál
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 db tojás
  • 1 kiskanál olaj

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral elkevert, kevés langyos tejjel felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, 1 tojással olvasztott vajjal/margarinnal és a maradék tejjel összedagasztjuk, és lefedve kétszeresére kelesztjük.
  2. Egy kb. 30x40 cm-es tepsit az olajjal kikenünk, a tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk, és belefektetjük a kiolajozott tepsibe. Pizza- vagy derelyevágóval 3-4 centinként, hosszanti irányban bevágjuk a tésztát, de a végeinél kb. 2 cm-re a széleket meghagyjuk.
  3. Ezután a hosszában félbevágott virsliket a beszövögetjük a tésztacsíkok közé. A másik tojást felverjük, és lekenjük vele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon pirosra sütjük. Kínálhatunk mellé salátát, mustárt, ketchupot.
Recept megjegyzései

6 szelet/4 558 kcal, 1 szelet/751 kcal