Fokhagymás kifli

Fokhagymás kifli

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
    a tésztához:
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A kiflitészta hozzávalóit a kenyérsütőgép tésztaprogramjával megdagasztjuk, és kelesztjük. Ha a tészta megkelt, két részre osztjuk, és mindegyik cipót jó vékonyra, köralakúra kinyújtjuk.
  • A margarint a tejföllel habosra keverjük, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, és megkenjük vele a tésztalapokat. Mindegyik lapot 4 körcikkre osztjuk, melyeket kifli alakra feltekerünk, és sütőlapra helyezzük.
  • A kifliket kb. 30-40 percig újból kelesztjük, majd kevés vízzel higított felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben (200 fok, légkeveréses 180 fok) 20 perc alatt készre sütjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

8 db/2 085 kcal, 1 db/260 kcal