Fokhagymás kifli 2.

Fokhagymás kifli 2

Hozzávalók

0/8Hozzávalók
    a tésztához:
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A tészta hozzávalóit kenyérsütőgéppel vagy robotgéppel megdagasztjuk, és duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt 6 db, egyforma súlyú cipóra osztjuk. Kerekre, kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, mindegyiket 4 körcikkre vágjuk, és kifli alakúra feltekerjük.
  • A kiflik tetejét kevés vízzel elkevert tojással megkenjük, sütőlapra helyezzük, és egy kicsit még kelesztjük. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. (Sütés előtt a kiflik tetejét különféle magokkal - pl. szezám- kömény, napraforgó stb. -, illetve durva szemcséjű sóval is meghinthetjük.)
  • A fokhagymagerezdeket lereszeljük, kevés vízzel és sóval elkeverjük, és a még forró kifliket a fokhagymaoldattal megkenjük.
Mennyiség: 1 személyre