Fokhagymás flekken

Fokhagymás flekken

Hozzávalók

0/6Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk, hogy a hús, sütés közben ne ugorjon össze, széleit bevagdossuk.
  • A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  • A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük.
  • A megsült hússzeleteket papírtörlőre szedjük, amíg az olaj lecsepeg, majd a szeleteket tálra rakjuk. Tetejüket az apróra vágott fokhagymával megszórjuk. A sütéshez használt - újból felhevített - kb. két-három evőkanál olajjal meglocsoljuk. (Akkor jó, ha a ráöntött forró olaj hatására a fokhagyma sisteregni kezd.)
  • Sült burgonya, vagy rizskörettel és savanyúsággal tálaljuk, de friss kenyérrel és kovászos uborkával fogyasztva is finom.
Mennyiség: 1 személyre