Hozzávalók
Elkészítés
- A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk, hogy a hús, sütés közben ne ugorjon össze, széleit bevagdossuk.
- A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
- A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük.
- A megsült hússzeleteket papírtörlőre szedjük, amíg az olaj lecsepeg, majd a szeleteket tálra rakjuk. Tetejüket az apróra vágott fokhagymával megszórjuk. A sütéshez használt - újból felhevített - kb. két-három evőkanál olajjal meglocsoljuk. (Akkor jó, ha a ráöntött forró olaj hatására a fokhagyma sisteregni kezd.)
- Sült burgonya, vagy rizskörettel és savanyúsággal tálaljuk, de friss kenyérrel és kovászos uborkával fogyasztva is finom.
Mennyiség:
1 személyre