
Hozzávalók
Elkészítés
- A kenyérsütőgép tartályába beleöntjük a langyos vizet, melyben előzőleg elkevertük a sót. Rászórjuk a lisztkeveréket, és a gép dagasztóprogramjával a kenyeret bedagasztjuk.
- Ezután a tésztát kivesszük, lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, formára igazítjuk, és szilikonformába (kb. 24x10) tesszük.
- A sütőt kb. 35 fokosra melegítjük, beletesszük a kenyeret, és egy órát kelesztjük. A megkelt tészta tetejét három helyen bevágjuk, és meleg, huzatmentes helyen tartjuk addig, amíg a sütőt 230 fokra melegítjük. Betesszük a kenyeret, 8 percig ezen a hőfokon, majd 12 percig 200 fokon, végül 30 percig 170 fokon sütjük.
- Ha megsült a kenyér, azonnal kivesszük a sütőből, kiborítjuk, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
összesen: kb. 70 dkg/1 670 kcal