Félbarna kenyér

Félbarna kenyér

Hozzávalók

0/3Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A kenyérsütőgép tartályába beleöntjük a langyos vizet, melyben előzőleg elkevertük a sót. Rászórjuk a lisztkeveréket, és a gép dagasztóprogramjával a kenyeret bedagasztjuk.
  • Ezután a tésztát kivesszük, lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, formára igazítjuk, és szilikonformába (kb. 24x10) tesszük.
  • A sütőt kb. 35 fokosra melegítjük, beletesszük a kenyeret, és egy órát kelesztjük. A megkelt tészta tetejét három helyen bevágjuk, és meleg, huzatmentes helyen tartjuk addig, amíg a sütőt 230 fokra melegítjük. Betesszük a kenyeret, 8 percig ezen a hőfokon, majd 12 percig 200 fokon, végül 30 percig 170 fokon sütjük.
  • Ha megsült a kenyér, azonnal kivesszük a sütőből, kiborítjuk, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

összesen: kb. 70 dkg/1 670 kcal