
Hozzávalók
- a csipetkéhez:
Elkészítés
- A kifejtett babot 3 l vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított feldarabolt répát, zellergumót, a behasított paradicsomot, TV paprikát, 2 gerezd fokhagymát, egészben a vöröshagymát, valamint a csokorba kötött zellerzöldet és a sót.
- Mikor már majdnem megpuhultak a hozzávalók, beletesszük a nagyobb darabokra vágott debrecenit is.
- A zsírból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, majd hozzáadjuk a lereszelt másik két gerezd fokhagymát. Amikor a fokhagyma illatát megérezzük, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, és felengedjük kevés hideg vízzel. A rántást a levesbe keverjük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
- A csipetkéhez a tojást annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy kissé keményebb tésztát kapjunk, majd a tésztát a levesbe csipkedjük.
- Tálaláskor, aki szereti, tehet bele erős paprikát, tejfölt is.
Mennyiség:
1 személyre