Fehérkenyér (gépben sütve)

Hozzávalók

  • 350 ml langyos víz
  • 50 dkg finomliszt (BL55)
  • 15 dkg rétesliszt (BFF55)
  • 2 kiskanál
  • 2 kiskanál cukor
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 1/2 kiskanál 10 %-os ecet
  • 1 1/2 kiskanál porélesztő
  • 1 evőkanál búzasikér

Elkészítés

  1. A fenti anyagokat az alábbi sorrendben helyezzük a kenyérsütőgépbe: először beleöntjük az ecettel elkevert langyos vizet, erre ráöntjük a sikérrel elkevert lisztet. Majd a liszt tetejére külön-külön kupacba helyezzük az olajat, a sót, a cukrot és az élesztőt. (Vigyázzunk, hogy az élesztő semmiféle folyadékkal ne érintkezzen!)
  2. Programozás: normál, közepes szín, I. méret
  3. Ha kész, a sütőformát kivesszük, 15 percig a formában hagyjuk, majd utána kiborítjuk, rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
Recept megjegyzései

kenyérsütőgép típusa: AFK BM 3 kiskanál = kismérő evőkanál = nagymérő