Fehér házi kenyér előtésztával

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
    az előtésztához:
  • a tésztához:

Elkészítés

0/7Utasítások
  • Sütés előtti este összeállítjuk az előtésztát. A hozzávalókat összekeverjük, lefedjük, egy éjszakát a pulton hagyjuk.
  • Másnap a 2 dl langyos vízzel összekeverjük az előtésztát.
  • Utána a joghurttal, lisztekkel, élesztővel és cukorral sima tésztává jól kidagasztjuk. A vége felé beletesszük a sót és az olajat.
  • Lefedve pihentetjük 20-30 percet. Ha letelt az idő, a tálban óvatosan alulról körben fellazítjuk. 1 órát lefedve pihentetjük.
  • Egy kis réteslisztet a munkafelületre hintünk. Rátesszük a tésztát, és ujjbeggyel óvatosan széthúzzuk, nyomkodjuk. Ezután formázzuk: a két oldalát egymásra hajtjuk. Felül háromszöget csinálunk, és elkezdjük visszahajtogatni. A hajtogatásokat mindig nyomjuk szorosan le.
  • A 8 l-es kacsasütőbe sütőpapírt teszünk. Belerakjuk a tésztát. Újra 1 órát pihentetjük. Közben a sütőt 240 fokra előmelegítjük. A tészta tetejét egy kis rétesliszttel meghintjük, és bevágjuk. Vízzel megspricceljük a tésztát és a fedőt is.
  • 240 fokon kb. 25-30 percig sütjük, utána a hőfokot 180 fokra levesszük, és kb. még 20-25 percig sütjük a kenyeret. Ha megsült, rácsra tesszük, és újból megspricceljük vízzel.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

"Házisárkány" receptje